KATEGORIER

MENU







SIDER ALFABETISK
K
 
  
Forside > Spil K

Spil K


Bestil plads Få fat i salmehæfter, snak med præsten om det Udvælg salmer Kirkepynt Husk Paraply (Hvis det sku regne)

Efter 12,5 års ægteskab bliver det fejret med kobberbryllup. Det er den første af en række fester med grundlag i åremålet for brylluppet.

Kobberbryllup er en dansk skik der stammer fra omkring år 1900, hvor det begyndte i København.
Det kendes nu i hele norden, men ellers har denne bryllupsdag ikke spredt sig.

Familie eller venner arrangerer morgenbord og opsætter en æresport over hoveddøren. Der planlægges ofte morgenbord og begivenheden fejres ofte også med en stor fest.

Mel: I en kælder sort....

Kære Far og kære Mor,
hold nu op at spise,
for nu må med denne sang
jeg min glæde vise,
over at det netop var,
jer der blev min Mor og Far.
Tak for alt i tiden, der er gået siden.

Men jeg ikke glemme må,
alle mine gæster,
som er kommet her i dag,
og som med mig fester,
tak for hvad i været har,
vil i også være rar,
nu jert glas at fylde,
Mor og Far at hylde.

Det jeg her har prøvet på,
er til jer at sige,
at jeg ikke syntes der,
findes jeres lige,
tak for dagene der gik,
og for minderne jeg fik,
i er begge mine,
hilsen jeres Tine.

En leg, der med garanti er morsommere at kigge på end at udtøre selv! Der skal bruges en kost og et område på en vis størrelse. Helst en græsplæne og gæsterne skal have tøj på, der kan tåle lidt græspletter.
Deltagerne skal efter tur holde kosten lige op i luften, fokusere på kostehovedet, snurre rundt om sig selv 10 gange, lægge kosten foran sig og med samlede ben hoppe over.

Tilsluerene bør altid være klar til at gribe udøveren, da man ofte løber op til 10 meter sidelæns, før man falder!

INGREDIENSER (til ca. 8 personer):

500 g. ren marcipan
200-225 g. flormelis
1 lille æggehvide

Glasur:
flormelis
æggehvide
et par dråber edikke

FREMGANGSMÅDE:

Marcipanen æltes med flormelis og æggehvide til en smidig masse.

Rul dejen i pølser på tykkelse med en tommelfinger.
Skær pølserne ud i stykker, det første på 8 cm. det næste på 12 cm. fortsæt med at lægge 4 cm. til for hvert stykke. (der bliver ca. 8 stænger af denne portion)

Form hvert stykke til en ring og klem det spidst foroven (som tagrygge)

Ringene bages ved 200-225 grader i ca. 10 min. til de er gyldne. (de er ret bløde lige når de kommer ud af ovnen)

Lad ringene køle af.

Glasuren piskes sammen af æggehvide og flormelis plus et par dråber edikke. Glasuren skal virke sej.

Hæld glasuren i en plastikpose og klip et ganske lille hul i det ene hjørne. Nu sprøjtes zigzagmønster på alle de afkølede ringe.

Ringene stables ovenpå hinanden og pyntes med flag, knallerter eller lign.

2 cl J?germeister
2 cl Pisang Ambon
Cola
Isterninger

Ingredienserne hældes i et glas og drinken serveres.




 


 Du er her: - Festportal.dk Alt om fester - Alle de bedste onlinespil - En side om det at feste 
| |