KATEGORIER

MENU







SIDER ALFABETISK
N
 
  
Forside > Spil N

Spil N


Når du indgår en aftale, kan du gøre det enten mundtligt eller skriftligt. En mundtlig aftale er lige så bindende som en skriftlig, men det kan være meget svært senere at bevise, hvad aftalen præcis gik ud på. Det er derfor en fordel, at aftaler er skriftlige, så der ikke senere opstår tvivl. Inden du indgår aftalen, så skal du sikre dig at, at alt det, der er vigtigt for dig er med. Sørg for at den skriftlige aftale bliver så detaljeret som muligt, så det ikke er mulighed for diskussion bagefter. Det vil selvfølgelig afhænge af, hvad aftalen drejer sig om, men det kan hvad der sker, hvis du afbestiller, eller hvis det aftalte ikke bliver leveret til tiden. Hvis der er leverandøren af ydelsen, der levere en standard kontakt, så er der nogle ting du skal være opmærksom på. Hvis der er vilkår i aftalen, der stiller dig ringere, end almindelige regler er, så skal vilkåret være fremhævet på en måde, så du ikke kan undgå at kende til det. Hvis du har indgået en sådan aftale uden at være blevet oplyst om de ringere vilkår, vil et ankenævn eller en domstol senere kunne afgøre, at de ringere vilkår ikke skal gælde. Når du indgår en aftale, er den bindende, uanset om det er en mundtlig eller skriftlig aftale. At den er bindende betyder, at den part, der ikke opfylder sin del af aftalen, så vil være erstatningsansvarlig overfor den anden part, for det tab den anden har, hvis man løber fra en aftale. Nogle aftaler rummer en ret til at fortryde. Det kan enten være et bestemt antal dage efter aftalen er indgået, eller i en periode frem til den dag, hvor aftalen skal opfyldes. Hvis du uberettiget fortryder en aftale, kan den erhvervsdrivende forlange en erstatning, der svarer til det tab, han kan dokumentere at have haft. Den erhvervsdrivende kan ikke få erstatning for udgifter, han ikke har haft. Den erhvervsdrivende har desuden pligt til at begrænse sit tab mest muligt. Du har på samme vilkår krav på erstatning, hvis det er den erhvervsdrivende, der ikke opfylder aftalen.

Der er nogle ting, der er vigtig af have styr på når du skal ud og leje festlokaler. [b]Lav altid en skriftlig aftale[/b] Mundtlige aftaler er ligeså bindende som skriftlige aftaler, men de er svære at bevise. Sørg derfor altid for at aftaler er på skrift. Der kan nemt opstå strid om, hvad man egentlig har aftalt. Dette undgås ved, at aftalen foreligger på skrift. Du bør sikre dig, at eventuelle ændringer af aftalen også bliver skrevet ned, hvis der er tale om ændringer af betydning. [b]Hvad dækker prisen[/b] Du skal være sikker på hvad du får for pengene inden du skriver under på noget. Hvilke selskabslokaler er til rådighed på dagen, og hvad koster det. Hvad koster ekstra og hvor meget?. F.eks. hvis der sker skader, du har brug for at leje lokalerne en ekstra dag osv. Hvad koster andre særlige ønsker, barpersonale, ild i kaminen mv. Sørg for at menuen er nøje beskrevet. Sikre dig at du får den samlede pris med alt inklusive. [b]Betaling[/b] Sørg for at der er enighed om betaling af depositum, samt hvornår og hvordan du skal betale for det endelige festarrangement. Det bør fremgå af jeres skriftlige aftale. [b]Hvad koster det hvis festen trækker ud[/b] Alle gode fester kan trække ud, og det kan derfor være en god ide, at du allerede inden festen har afklaret, hvorvidt det er muligt at blive i længere tid end aftalt, og hvad det i så fald koster. [b]Ekstrabestillinger[/b] Hvis der i prisen er et bestemt antal drikkevarer, så sørg for at aftale hvad det koster, hvis der skal ekstra til. [b]Ved afbestilling[/b] Det kan være, at du bliver nødt til at afbestille dit festarrangement. Sørg for at det er aftalt hvad det koster. [b]Forsikringer[/b] Det bør fremgå af den skriftlige aftale, hvordan evt. skader afregnes og betales for. Afklar evt. forinden med dit forsikringsselskab, hvilke skader de dækker. [b]Klager[/b] Skulle der gå noget galt, har du mulighed for at klage til Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme, som er godkendt af Forbrugerklagenævnet.

Når man sætter sig, tager man sevietten i skødet. Man tager bordkortet væk fra glasset og lægger det ved kurvetten.

Ingen begynder at drikke, før værten har budt velkommen og sagt skål.

Man lægger ting på et veldækket bord. Det samme gælder arme og albuer.

Læg kniv og gaffel fra dig når du taler med andre. Læg kniven på tallerken så skaftet peger på kl. 20 minutter over, mens gaflen lægges med skaftet på 20 minutter i. Tænderne på gaflen peger nedad. Hvis du er færdig med at spise lægges kniv og gaffel parallelt med skafterne på 20 minutter over. Tænderne på gaflen vender nu opad, mens skæret på kniven vender til venstre.

Det er ikke nødvendigt, at spise op,medmindre man selv har øst op

Man løfter glasset til lidt over brysthøjde og får øjenkontakt, når man skåler. Herefter nikker og drikker man og ser igen på den, man skåler med.

Man kan vælge fælles navn ud fra mellem- og/eller efternavn hos mindst en af parterne. På borger.dk kan du udfylde en blanket [url=https://www.borger.dk/Selvbetjening/Sider/fakta.aspx?sbid=14026]Borger.dk[/url] Send ansøgningen senest 15 dage før bryllupsdagen. Ændrer I navn senest tre måneder efter vielsen, er det gratis. I får automatisk tilsendt et nyt sundhedskort (sygesikringsbevis), og offentlige myndigheder får besked via CPR-registeret.

Nytårsaften, den 31. december, er årets sidste aften og markerer således afslutningen på det gregorianske kalenderår og begyndelsen på et nyt, som indledes med Nytårsdag.

Nytårsaften fejres i det 21. århundredes vestlige kultur med fyrværkeri og champagne. I Danmark inkluderer nytårsaften for manges vedkommende også kransekage, Dronningens nytårstale og 90-års-fødselsdagen. Kulminationen på festlighederne er, når klokken ifølge uret på Københavns Rådhus er 24, og det nye år dermed tager sin begyndelse.

Ingredienser:
1200 g. hel torsk
vand
1 tsk. salt
dild
5 peberkorn
2 spsk. eddike

Sennepssovs
25 g. smør
2 spsk. hvedemel
5 dl. kogevand fra torsken
1 dl. mælk
2 spsk. fiskesennep
1 tsk. salt

Tilbehør:
hakkede kogte æg
ristet baconstrimler
rødbeder i tern
hakket løg
kapers
reven peberrod
almindelig rå fiskesennep

Fremgangsmåde:

Torsken renses for indmad og sort hinde indvendig. Rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. Del gerne torsken i portionsstykker og kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.

Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad.

Sennepssovs:
Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk. Smag til med salt. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.




 


 Du er her: - Festportal.dk Alt om fester - Alle de bedste onlinespil - En side om det at feste 
| |