KATEGORIER

MENUSIDER ALFABETISK
 
  
Forside > Index

Index


"nytårsaften" søgeresultater


nytårsaften


Resultater 1 - 5 af 5 fundet i søgningen nytårsaften:

Kategori: (Nytår)
Ved nytårstid bliver en masse ødelagte postkasser. Det er ærgeligt at få sin postkasse ødelagt, fordi nogle synes at man denne ene dag godt må begå hærværk på andres ejendom. Her er nogle ting du som husejer kan gøre for at beskytte postkassen. 1. Det bedste er at pille postkassen ned dagen før nytårsaften. 2. Er det ikke frostvejr så sæt en skål med vand ind i postkassen. 3. Kom en sort plastic sæk omkring hele postkassen og gør denne godt fast med tape eller bånd. 4. Bloker brevindkastet, mange postkasser kan fåes med en låseanordning, så indkastet kan aflåses med f.eks et søm i indkastet. 5. Tag lågen ud af postkassen, på mange postkasser sidder lågen fast med en gennemgående tråd, denne kan mange gange fjernes ved at trække lidt op på midten af denne når lågen er åben, dette gør at lågen kan demonteres, kan lågen ikke demonteres så lad lågen stå åben.

Kategori: (Nytår)
Mange oplever at de ikke kan holde en hel nytårsaften inden de dejser omkuld. Hvis du skal holde hele aftenen, så bør du følge disse råd. Drik med omtanke. Det betyde ikke at du skal holde dig fuldstændigt og aldeles fra alkohol. Du skal bare tænke dig om. F.eks. er det en god ide ikke at drikke alkohol inden man kaster sig over sprutten. Et andet godt tip er, at du sørger for at hver anden drink er uden alkohol. Det er nemmere at huske hvis man gør det på den måde, men hvis der er andre metoder, som sørger for at ca. halvdelen af den væske som man indtager, er uden alkohol, som skal man endelig bruge den. Vand er det bedste, du kan drikke i den forbindelse. Dels afholder de alkoholfrie drinks dig fra at drikke alkohol for hurtigt, og dels forebygger de det væsketab, for alkohol er nemlig vanddrivende.

Kategori: (Nytår)
Her er en række gode råd til at komme bedst muligt gennem dagen efter en nytårsaften.

* Drik rigeligt med væske,din krop har mistet væske ved din indtagelse at alkohol, fordi alkohol er vanddrivende. Det giver hovedpine.

* Tag nogle smertestillende piller ? fx paracetamol.

* Få noget søvn ? prøv at sove nogle timer til middag. Hvis du mangler søvn, vil tømmermændene føles værre. Sov længe og gå tidligt i seng.

* Undgå kaffe. Kaffe har vanddrivende effekt og dermed medføre yderligere mangel på væske.

* Drik mælk frem for juice ? mælk er bedre end juice, hvis dine tømmermænd er fulgt af mavepine.

* Spis bananer ? det kan få dig til at se lidt lysere på tilværelsen med tømmermænd, da bananer øger signalstoffet serotonin i din hjerne. Desuden er bananer milde mod maven.

* Få noget saltholdigt ? fx lakrids eller chips.

* Få noget sukkerholdigt ? fx sodavand eller bananer, da dit blodsukker kan falde, hvilket forværrer hovedpinen og trætheden.

* Undgå fede madvarer ? de kan give kvalme. Vælg i stedet bananer, suppe og yoghurt.

* Få noget frisk luft ? gå en tur. Undgå aktiviteter hvor du mister væske, fx sauna eller længere løbeture.

* Undgå alkohol ? drik ikke videre dagen derpå.

Kategori: (Fyrværkeri)
Der er ulovligt fyrværkeri som giver værste skader nytårsaften. Ulovligt fyrværkeri er ofte af en dårlig kvalitet. Der er normalt en grund til at noget fyrværkeri er ulovligt, det er fordi det er farligt.

Selv små mængder krudt kan udrette stor skade, derfor er det dumt at eksperimentere med fyrværkeri.

Der er ingen garanti for at ulovligt fyrværkeri er i orden, selvom du kender den person, som sælger det.

Kanonslag og andet knaldfyrværkeri er ulovligt i Danmark, fordi man risikerer at blive døv af de høje brag.

Køb derfor kun lovligt fyrværkeri.

Kategori: (Festleksikon)
Nytårsaften, den 31. december, er årets sidste aften og markerer således afslutningen på det gregorianske kalenderår og begyndelsen på et nyt, som indledes med Nytårsdag.

Nytårsaften fejres i det 21. århundredes vestlige kultur med fyrværkeri og champagne. I Danmark inkluderer nytårsaften for manges vedkommende også kransekage, Dronningens nytårstale og 90-års-fødselsdagen. Kulminationen på festlighederne er, når klokken ifølge uret på Københavns Rådhus er 24, og det nye år dermed tager sin begyndelse.