Hus og Have,  Mennesket

Vinter: Sådan holder du boligen varm, uden det koster en bondegård

Vinteren er over os, og det betyder, at det er koldt udenfor. Derfor skal der skrues op for varmen, så det ikke bliver for koldt – og det kan koste dyrt, hvis der anvendes den forkerte varmekilde. Se her, hvordan du sparer på varmeregningen.

Der er god grund til at overveje, hvordan du og din familie kan spare penge på varmeregningen, når I bor i Danmark. Her er koldt i halvdelen af året, og derfor er det væsentligt, at der er skruet op for varmen.

I denne artikel finder du en række gode råd til, hvordan du sparer på varmeregningen, så du og din familie får råd til noget, der er lidt sjovere end varme – og det er faktisk slet ikke så besværligt, som man måske skulle tro.

Få installeret et pillefyr

Der er mange muligheder for at få installeret en varmekilde, som er billigere end den, I bruger nu – hvis I da ikke bruger en af de energibesparende varmekilder på nuværende tidspunkt. Et pillefyr, der bliver fyret med RUF briketter, er eksempelvis en oplagt mulighed.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør – og hvilken varmekilde, der egner sig bedst til jeres hus – er det altid en god idé at høre en håndværker ad. De vil formentlig kunne hjælpe jer med at vælge en god og billig varmekilde, som lever op til jeres forventninger.

En anden væsentlig fordel ved et pillefyr er, at det er en forholdsvist CO2-neutral kilde til varme. Derfor gør I altså ikke blot noget godt for jer selv, når I får installeret sådan en, men også for miljøet. Det er praktisk, billigt og smart.

En varmepumpe er billig og miljøvenlig

Hvis du gerne vil have en utroligt billig energikilde, kan en varmepumpe være løsningen. Der findes mange forskellige varmepumper, og det er en god løsning at vælge sådan en, fordi der helt sikkert er en, som matcher dit behov.

Du kan få luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper, og der er forskellige fordele og ulemper ved begge dele. Det er en god idé at vælge en, som egner sig til netop dit hjem, og derfor bør du altid forhøre dig hos forhandleren, før du vælger en.

Noget af det, der er bedst ved lige netop en varmepumpe, er, at den er miljøvenlig – og så kan du få tillæg fra staten til at få installeret en. Det skyldes, at staten gerne vil støtte miljøvenlige initiativer, og derfor er det en oplagt mulighed.

Alle radiatorer skal stå på samme temperatur

Hvis du bor i en bolig med ældre radiatorer, er det vigtigt, at du indstiller allesammen, så de varmer lige meget. Hvis du ikke gør det, vil du opleve, at de bruger flere kræfter på at opvarme rummene, og det koster i sidste ende dig mange penge, når du gør det på den måde.

Kommentarer lukket til Vinter: Sådan holder du boligen varm, uden det koster en bondegård