rygestop
Inspiration

3 gode råd til dig, der vil stoppe med at ryge

Det er ikke sundt at ryge, og efterhånden er det også blevet så dyrt, at det går direkte ud over økonomien. Hvis du drømmer om at stoppe med at ryge, bør du læse med herunder, hvis du får en række tips, som kan hjælpe dig på vej mod en røgfri tilværelse.

Når du skal stoppe med at ryge, findes der adskillige hjælpemidler og gode råd, som du kan gøre brug af. Det er vigtigt, at du har indstillet dig på, at du tager dit rygestop seriøst, hvis du gerne vil have det til at blive permanent.

Selvom du har indstillet dig på, at du nu skal stoppe med at ryge, så kan du hurtigt ende med et tilbagefald – og det er helt okay. Det er de færreste, der får succes med deres rygestop i første omgang.

#1: Beslut dig for en dag, hvor du stopper

Det er en god idé, at du vælger én bestemt dag, hvor dit rygestop træder i kraft. Det kan være en god idé at vælge en mandag, da det kan være vanskeligt at holde igen, hvis du stopper op til en weekend, hvor den måske står på socialt samvær med andre rygere eller lignende.

Du bør også vælge et tidspunkt, hvor den ikke står på fest og farver eller andre begivenheder, som får dig til at ville ryge. Hvis du vil holde ud, er det vigtigt, at du ikke falder i, hver gang du er sammen med gamle venner, da det gør, at du aldrig slipper vanen helt.

#2: Brug alle hjælpemidler

Det er vigtigt, at du bruger hjælpemidler, hvis du har behov for det. Køb masser af nikotintyggegummi og overvej eventuelt at supplere med en e-cigaret, hvis du har vanskeligt ved at lægge rygetrangen fra dig.

Du kan også forsøge dig med hypnose i forbindelse med rygestop. Det kan du læse mere om hos Backontrack.dk, der tilbyder hypnose i forbindelse med rygestop.

#3: Byt din usunde vane ud med en sund

Selvom det kan lyde uoverskueligt at stoppe med rygning og samtidig få en ny, god vane, så er det faktisk lettere, end man skulle tro. Forskning peger på, at man aldrig kan fjerne en vane, men man kan erstatte den.

Hvis du får lyst til at ryge, så snart du åbner døren til din bolig, så forsøg dig i stedet med at tage et nikotintyggegummi eller en gulerod. Du kan også begynde at løbe i stedet, da det giver dig en smule mere at stå imod med, når rygetrangen for alvor melder sig – og så har du fået en ny, sund vane i stedet for den gamle usunde vane.

Kommentarer lukket til 3 gode råd til dig, der vil stoppe med at ryge