Festivaloplevelse for første gang: Hav en fantastisk festival
Arrangementer,  Festival

Den første festivaloplevelse: 4 tips til at forberede dig

Skal du på festival for første gang til sommer? Der er mange ting, du skal være opmærksom på, hvis det er din første gang. Her får du 4 tips, som hjælper dig med at forberede dig bedst muligt.

Når festivalsæsonen til sommer for alvor bliver skudt i gang, valfartes unge fra hele landet til de mange forskellige festivaler, vi har i Danmark. Faktisk er vi en af de nationer, der har allerflest festivaler pr. indbygger, så der er rigeligt med muligheder.

Har du ikke være på festival før, men har købt en billet til en af de mange festivaler, der løber af stablen denne sommer, så får du herunder 4 gode råd, som du bør følge, hvis du vil sikre dig, at du får den bedst mulige oplevelse. 

Du kan ligeledes finde inspiration til, hvad du skal huske at have med på Festivalshoppen.

#1: Hovedpinepiller

Der findes næsten ingen festivaler, hvor der ikke bliver indtaget alkohol. Alkohol betyder tømmermænd, og tømmermænd kan være svære at slippe af med på en festival. Det nemmeste er at drikke dem væk, men gør du det, vil du i mange tilfælde ikke kunne kontrollere din brandet. 

Det vil jo være ærgerligt at gå glip af de mange fede koncerter, festivalen har at byde på, bare fordi du har drukket dig fuld for i et forsøg på at undslippe tømmermændene. Husk derfor hovedpinepiller, så du kan få bugt med hovedpinen uden at drikke dig fuld.

#2: Rigeligt med væske

Mange unge tager til Tyskland, når der skal købes alkohol ind til festivalerne. Det er en god idé, da det er billigere, og I garanteret skal have rigeligt med alkohol med. Ikke desto mindre er det en dum idé, hvis du udelukkende køber alkohol med.

Husk at køb rigeligt med sodavand, danskvand og almindeligt vand, så du er sikker på, at du får væske nok i løbet af dagen. Det er med til, at du kan holde længere, og sikrer samtidig at du ikke dehydrerer, fordi du ikke har fået nok væske.

Drik rigeligt med vand når du er på festival - grav eventuelt vand ved under dit telt for at holde det køligt
Drik rigeligt med vand når du er på festival – grav eventuelt vand ved under dit telt for at holde det køligt

#3: Ørepropper

Selvom du ikke er til koncert, vil der konstant være musik på en festival – medmindre du har placeret dig på et af de områder, hvor der skal være stille om natten og morgenen. Det er langt de færreste steder, hvor der er mulighed for det, så derfor gør du klogt i at købe ørepropper med, hvis du vil sikre dig en god nats søvn.

Glemmer du ørepropperne, kan du i mange tilfælde få dem udleveret, når du skal til koncert, hvor de bliver delt gratis ud, så du undgår høreskader. Det gør sig særligt gældende hvis du skal op i pitten, hvor musikken er højest.

Ny på festival? Dette skal du huske
Ny på festival? Dette skal du huske

#4: Festivalstol

Dette tip burde give sig selv, men alligevel oplever man ofte, at folk glemmer det. Festival-stolen er et af de vigtigste elementer på festivalen, da det er her, du bruger de fleste af dine vågne timer, imens du lader op til, at du skal ind på festivalpladsen om aftenen.

Sørg for, at du køber en god stol, der kan holde til lidt af hvert. Det er hårdt at være på festival, og hvis din stol går i stykker halvvejs inde i ugen, er du nødt til at købe en ny – eller at sidde på jorden. Det er du ikke interesseret i.

Festival-udstyret skal være i orden for at du får den bedste fest. Så vær' ude i god tid inden der er udsolgt af festivalstole, 'telte osv.
Festival-udstyret skal være i orden for at du får den bedste fest. Så vær’ ude i god tid inden der er udsolgt af festivalstole, ‘telte osv.