Handicap-festivaler: Se her, hvilke festivaler som er handicapvenlige
Arrangementer,  Festival

Handicap-festivaler: Se her, hvilke festivaler som er handicapvenlige

Selvom man sidder i kørestol eller har et fysisk handicap, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan tage til festival. Herunder finder du en liste over handicapvenlige festivaler i Danmark.

Det vrimler med festivaler i Danmark, og nogle er større end andre. Fælles for de danske festivaler er, at de sagtens kan måle sig med de internationale udgaver. Men gør det sig også gældende for kørestolsbrugere og handicappede? 

Herunder får du indsigt i, hvilke festivaler der egner sig for personer, der sidder i kørestol eller har fysiske handicap.

Sølund Festival

Sølund Festival er verdens største festival for mennesker, der har en eller anden form for udviklingshandicap. Hvert år deltager op mod 20.000 udviklingshæmmede og deres hjælpere til musik og hyggeligt samvær.

Festivalen har på nuværende tidspunkt løbet af stablen mere end 34 gange, og i år skulle have været den 35. udgave af festivalen. Den er dog indtil videre blevet udskudt på grund af corona-pandemien, hvorfor den først bliver afviklet til september – hvis det vel og mærke er muligt på dette tidspunkt.

Grøn Koncert

Grøn Koncert er en festival, der nok næppe behøver nogen nærmere introduktion. Det er efterhånden en ikonisk festival på den danske festival-scene, og stort set alle danskere har deltaget i den ad flere omgange.

Festivalen arrangeres af Tuborg og Muskelsvindfonden, hvorfor der er et naturligt fokus på personer med fysisk handicap. Muskelsvindfonden begyndte at afholde koncerter i Aarhus fra 1971, men først i 1983 blev den første Grøn Koncert afviklet, da de indgik et samarbejde med Tuborg om en landsdækkende koncertturné med danske kunstnere.

Siden første gang Grøn Koncert løb af stablen, har der været festivalen været afholdt hver år. Jacob Haugaard, den farverige konferencier, har været med siden starten, omend der hvert år er flere værter, der bidrager til at gøre Grøn Koncert til en landsdækkende succes, som voksne, unge og børn valfarter til fra nær og fjern.

Langelands Festival

Langelands Festival er endnu en festival, der er særdeles velkendt i det danske festival-landskab. Festivalen har, siden den blev grundlagt i 1991, været afholdt i mere end 29. år i træk. Til sommer skulle den i uge 30 have været afholdt for 30. gange, men festivalen er, som de fleste andre danske festivaler, blevet aflyst grundet corona-pandemien.

Festivalen blev stiftet af Troels Hersom, men blev i 2006 solgt til Allan K. Pedersen, da den løb ind i økonomiske problemer. Gennem tiden har Langelands Festival benyttet forskellige slogans, når den skulle markedsføres – “Danmarks største havefest” og “Danmarks største familiefestival” er blot et par af de slogans, der har været anvendt.
I 2018 var sloganet “Festival for alle”, hvilket indikerer, at her er tale om en festival med plads til alle – også dem, der er handicappede på den ene eller anden måde. Der er således plads til, at du kan bevæge dig rundt i festivalområdet i kørestol.